Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Continu filtratie en doseeroplossing voor hotmelt lijmen

3 mei 2019 - door Suurmond B.V.
PompenGids.net

Turn-key filtratie oplossing met verwarmbare tandwielpomp en besturingssysteem voor zeer viskeuze hotmelt lijmen.

Beardow Adams in het Verenigd Koninkrijk had behoefte aan twee zeer nauwkeurige filtratie-eenheden, compleet met tandwielpompen en besturingssystemen. 

De eerste unit werd ontworpen om 15.000 liter per uur te verpompen van een mengvat naar een buffertank. Voor deze eerste applicatie selecteerde Suurmond de DSC148 discontinue zeefwisselaar van MAAG Pump Systems AG uit Zwitserland. Deze met olie verwarmde zeefwisselaar heeft een zeefdiameter van 148,3 mm en werd geselecteerd op basis van het actieve filtratieoppervlak in relatie tot een bepaalde capaciteit, hetgeen resulteert in een acceptabele standtijd.

Voor het verpompen van de lijm werd een met olie verwarmde MAAG Therminox® 110/110 geselecteerd met speciale lagers en speciale spelingen ten behoeve van een maximale pompefficiëntie en de optimale, interne smering.

De tweede unit werd gespecificeerd om 2.000 tot 2.500 liter gemengde lijm per uur te doseren van een buffervat naar een koelband bij een constante druk en capaciteit die bepaald worden door de lijmformule.
Voor deze toepassing was het erg belangrijk om een continue en constante flow te hebben Een olieverwarmde MAAG CSC148-R zeefwisselaar met dubbele zeefpositie werd geselecteerd om het filter zonder onderbreking van de productierun te kunnen wisselen. 
De CSC148-R biedt een totaal filtratieoppervlak van  1.596cm2. Dankzij het open ontwerp van het frame is het systeem eenvoudig toegankelijk voor onderhoud en reiniging. 

De MAAG Therminox® 56/56 tandwielpomp werd geselecteerd om de lijm naar een koelband te doseren. Het ontwerp van de MAAG tandwielpomp garandeert een pulsatievrije stroom van de lijm met een zeer hoge nauwkeurigheid hetgeen de kwaliteit van het eindproduct verbetert.

Voor een probleemloos, continuproces werd een Siemens besturingssysteem geprogrammeerd om de snelheid van de pomp te regelen, de druk, temperatuur, verwarming, het hydraulische systeem en de safety interlocks van de installatie te controleren. Hiermee wordt de operator geïnformeerd wanneer een filter gewisseld moet worden en of de verschillende procesparameters buiten hun limieten vallen.
Link: https://nl.suurmond.com/Admin/Public/DWSDownload.aspx?File=%2fFiles%2fFiles%2fDocumentatie-Suurmond%2fSuurmond%2f6180060-Continu-filtratie-en-doseeroplossing-voor-hotmelt.pdf

Suurmond B.V. | +31 341 254900 | info.nl@suurmond.com | www.suurmond.com

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2020


   Twitter    Facebook    YouTube