Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Nieuwe HCH high flow hygiƫnische spindelpomp van Bornemann

13 juni 2019 - door Spin Pompen
PompenGids.net

Spin Pompen introduceert de nieuwe HCH hygiënische spindelpomp van Bornemann. Met een maximaal debiet van maar liefst 1.500 m3 /uur is deze nieuwe pomp de hygiënische verdringerpomp met de hoogste capaciteit in de markt.  

HCH High Flow

Met deze unieke high flow pomp is het mogelijk om de specifieke eigenschappen van de spindelpomp in te zetten waar vloeistoffen op (zeer) hoge capaciteiten verpompt moeten worden in de voedingsmiddelen-, zuivel- en drankenindustrie.

Viskeuze en dunne vloeistoffen

De HCH pomp van Bornemann is zeer geschikt voor het verpompen, op een hoge capaciteit, van viskeuze vloeistoffen (tot 50.000 cP) zoals  geconcentreerde tomatenpuree/pasta. Maar hij kan ook dienen voor laad- en los-toepassingen van bijvoorbeeld geconcentreerde vruchtensappen. Bij het verpompen van dunvloeibare vloeistoffen, zoals sappen/juices of weistromen, op een hoge viscositeit tot 1.500 m3/uur, biedt de nieuwe HCH pomp ook uitkomst, waar centrifugaalpompen hun beperking in viscositeit kennen.

Pulsatievrije werking

Naast de heel hoge flow biedt de HCH spindelpompen als belangrijk voordeel een pulsatievrije werking, zonder drukstoten. Dit in tegenstelling tot de lobbenpompen die tot nu toe vaak voor soortgelijke toepassingen werden ingezet.

Lange levensduur

Het pomphuis van de HCH high flow spindelpomp is voorzien van een tweezijdige instroomopening. De ontstane uitbalancering van axiale krachten en de  geringe lagerbelasting garanderen een lange levensduur. Door de afwezigheid van “metal-to-metal” contact biedt het speciale ontwerp van de HCH serie tevens weinig slijtage en productbeschadiging.

Flexibiliteit in gebruik

De HCH serie biedt een grote gebruiksflexibiliteit. De draairichting van de pompen is omkeerbaar. Deze high flow pompen kunnen bovendien worden geleverd met verschillende spindels. De HCH high flow pompen lenen zich voor een brede druk-range tot 25 bar. Bij het gebruik als CIP-pomp is de maximale capaciteit maar liefst 1.750 m3/uur.


Spin Pompen | 0592-614121 | info@spinpompen.nl | www.spinpompen.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2020


   Twitter    Facebook    YouTube