Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

De meest hygiƫnische zijkanaalpomp op de markt

3 juli 2019 - door Packo Inox Ltd
PompenGids.net
Klassieke centrifugaalpompen kunnen problemen ondervinden bij toepassingen met schuimende-of viskeuze producten. Daarom breidt Packo Pumps zijn gamma uit met een zijkanaalpomp om ook hier een antwoord te bieden.
Net als de andere Packo-pompen is bij het ontwerp gelet dat de nieuwste telg, de MSCP, makkelijk en goed te reinigen is. Enkele concrete voorbeelden hiervan:
Bij veel zijkanaalpompen bevindt de asafdichting zich in een dode ruimte. Bij de MSCP zit de uitlaat van de pomp op de dichtingskamer. Zo wordt de dichtingskamer continu doorgespoeld en kan er geen dode ruimte ontstaan.
Bij zijkanaalpompen waarvan de impeller aan de buitenkant gesloten is, is er altijd een niet te reinigen nauwe spleet tussen de impeller en het pomphuis. Bij een open impeller gaan de schoepen vaak trillen, met veel lawaai als gevolg.
Daarom gebruikt Packo bij zijn MSCP serie een verbindingsring aan de buitenkant van de schoepen. Enerzijds zullen deze het trillen van de schoepen voorkomen. Anderzijds is de ring zo smal dat de ruimte erachter toch nog gemakkelijk te reinigen is.
Naast de klassieke impeller met rechte schoepen heeft Packo Pumps ook een unieke impeller met geprofileerde schoepen ontworpen voor deze pomp. Daardoor kunnen ze een bredere range werkingspunten uit dezelfde pomp halen.
De zuigkamer zelf is trouwens voldoende groot zodat bij het uitzetten van de pomp, er voldoende vloeistof in de pomp blijft. Zo blijft de pomp bij het herstarten volledig zelfaanzuigend.
Deze zelfaanzuigende zijkanaalpomp is ideaal voor toepassingen waar lucht moet doorgepompt worden tegen een hoge tegendruk in de persleiding.
De MSCP heeft een uitzonderlijke zuigkracht en luchtverwerkingscapaciteit. Daardoor kan hij de zuigleiding volledig leegzuigen, zelfs bij schuimende en iets viskeusere vloeistoffen. De MSCP kan dus ingezet worden bij het lossen van vrachtwagens en bij het pompen in hoge silo’s.
Door zijn hygiënisch design (elektrolytisch gepolijst) is hij ook uitermate geschikt voor hygiënegevoelige omgevingen. Tot slot is de MSCP opgebouwd met genormeerde asafdichtingen en motoren.
Link: https://www.packopumps.com/nl/nieuws/de-meest-hygienische-zijkanaalpomp-op-de-markt

Packo Inox Ltd | 32-51-51 92 80 | pumps@PACKO.COM | WWW.PACKOPUMPS.COM

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2019


   Twitter    Facebook    YouTube