Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

AMPCO ZP3 SERIE: EHEDG IN DE GENEN

12 november 2019 - door Spin Pompen
PompenGids.net

De ZP3 pomp van Ampco is de meest hygiënische draaizuigerpomp op de markt, die aan de EHEDG-eisen voldoet. Het gepatenteerde design biedt de beste CIP-reinigbaarheid bij een draaizuigerpomp en zorgt ervoor dat de pomp hierbij zijn maximale efficiency behoudt. 

Hygiëne in de genen

“In de markt van hygiënische draaizuigerpompen neemt de ZP3 pomp van Ampco een unieke maar vaak nog onderbelichte positie in” zegt Bart Vries, de productspecialist bij Spin Pompen. De leverancier van hygiënische pompoplossingen is de Key Distributor van Ampco in Nederland.

“In tegenstelling tot de draaizuigerpompen van een aantal bekende merken is de ZP3 pomp namelijk volledig als EHEDG-pomp bedacht en ontwikkeld. Hierdoor wordt het hoogste hygiëne-niveau zonder ‘kunstgrepen’ bereikt.”, licht de heer Vries verder toe. “Bij de ZP3 pomp gaat het optimaliseren van de reinigbaarheid dus niet ten koste van de pompwerking.”

Geoptimaliseerde CIP-reinigbaarheid...

De ZP3 pomp heeft front-loaded seals. Dit zorgt ervoor dat de seals dichterbij de product-flow gepositioneerd zijn en hierdoor, tijdens de CIP, beter te spoelen. De ZP3 pomp heeft geen dode ruimtes.  Het pompdeksel is bovendien zodanig ontworpen dat de O-ringen optimaal door de CIP-vloeistof bereikt kunnen worden. Daarnaast zijn de rotoren van de pomp voorzien van een speciale boring ter verbetering van de doorstroming van de CIP-vloeistof en reiniging van het pompdeksel. 
"Ik durf te zeggen dat deze pomp de meest hygiënische draaizuigerpomp in de markt is", voegt Bart Vries toe.

… met 15% hogere pomp-efficiency

Het unieke ontwerp van het pomphuis zorgt ervoor dat de ZP3 draaizuigerpomp volledig drainable is. “Dat kan zonder de maximale efficiency van de pomp te verminderen. Bij andere merken gaan de nodige technische aanpassingen om de pomp drainable te maken altijd gepaard met een substantiële verlaging van de pomp-efficiency van meer dan 15%”, aldus Bart Vries.

Upgrade naar ZP3 design

Bijzonder interessant voor huidige gebruikers van de U2 en TR20 draaizuigerpompen is de mogelijkheid om deze pompen te upgraden naar het gepatenteerde ZP3 design. 

Link: http://www.spinpompen.nl/pompen/zp-serie/

Spin Pompen | 0592-614121 | info@spinpompen.nl | www.spinpompen.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2020


   Twitter    Facebook    YouTube