Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Innovatieve industriƫle tandwielpompen van MAAG Pump Systems voor nauwkeurige dosering en transfer

24 april 2020 - door Suurmond B.V.
PompenGids.net
Bij industriële toepassingen variëren de te verwerken vloeistoffen sterk; van corrosieve en schurende vloeistoffen tot applicaties met hoge (verschil)drukken, hoge viscositeit of hoge temperaturen. Met de meest recente innovaties van MAAG, de pomptypes dosixTM en flexinoxTM breidt ook Suurmond haar portfolio verder uit en kan daarmee nog beter voldoen aan de vraag naar nauwkeurige doseer- en transportpompunits voor dit scala aan zeer uiteenlopende toepassingen.
 
Door de chemische eigenschappen van de te verpompen vloeistoffen, zijn de kwaliteitseisen voor industriële toepassingen zeer stringent en hoog.   Vanwege hun chemische bestendigheid worden de MAAG dosixTM en MAAG flexinoxTM tandwielpompen gebruikt voor verschillende chemicaliën met zeer zuivere, corrosieve, viskeuze of zeer warme vloeistoffen, zoals zuren, oplosmiddelen, gesmolten zwavel, geuren en smaken maar ook voor processen in de voedingsmiddelen en farmaceutische industrie.
De behuizing van zowel de MAAG dosixTM als de MAAG flexinoxTM  is driedelig, die het onderhoud en de vervanging van interne onderdelen, zoals tandwielen en glijlagers, sterk vergemakkelijkt.

MAAG dosixTM - de nieuwe doseerpomp

De MAAG dosixTM is corrosiebestendig en elektrisch verwarmbaar, speciaal ontworpen voor kleine debieten. De superieure doseerprecisie van de pomp maakt het een ideale oplossing voor geur- en smaaktoepassingen die een nauwkeurige dosering van geurstoffen met een lage viscositeit en aromacomponenten vereisen. De nieuwe dosixTM is verkrijgbaar in vijf verschillende pompgroottes.

MAAG flexinoxTM  - de nieuwe transferpomp

De MAAG flexinoxTM tandwielpompen zijn ook corrosiebestendig en kunnen elektrisch of met vloeistof worden verwarmd. De debieten zijn groter dan die van de dosixTM en het toepassingsgebied wordt uitgebreid met producten als harsen en diverse kunststoffen, bijvoorbeeld precursoren van koolstofvezels. De nieuwe MAAG flexinoxTM is verkrijgbaar in vier verschillende pompgroottes.
 

Het voordeel van MAAG Group tandwielpompen

Het grote voordeel van MAAG tandwielpompen is dat er een breed scala aan componenten en materialen beschikbaar is.  Iedere pomp wordt specifiek geconfigureerd om aan uw wensen te voldoen waardoor deze beter presteert en betrouwbaarder is dan standaard pompen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw proces? Let’s talk!
 
Link: https://maag.com/products/pumps-filtration/gear-pumps/

Suurmond B.V. | +31 341 254900 | info.nl@suurmond.com | www.suurmond.com

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2020


   Twitter    Facebook    YouTube