Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Nieuwe KNF gaspompen voor de Procesindustrie

15 juni 2020 - door KNF Verder B.V.
PompenGids.net
Met zijn hoge druk en hoge gasdichtheid biedt de robuuste en duurzame N 630 ongeëvenaarde mogelijkheden voor een breed scala aan toepassingen in de segmenten milieumeettechniek, procesindustrie en chemische industrie. 

Met een lange levensduur, een overdruk tot 12 bar rel. en een debiet tot 68 l/min bieden de modellen van de N 630 serie indrukwekkende prestaties. Deze kostenefficiënte en betrouwbare membraan gaspompen kunnen gebruikt worden voor zowel emissiemetingen alsook voor toepassingen in onderzoek, energietechnologie, procesproductie en in de chemische en petrochemische industrie. 
Zowel de explosieveilige als de nieuwe versie van de N 630 zijn verkrijgbaar in vier varianten: met één of twee koppen, in serie of parallel geschakeld en als vacuümpomp of compressor. Alle modellen zijn voorzien van een geoptimaliseerd, PTFE-gecoat membraan, wat de belangrijkste reden is voor de brede bestendigheid en de lange levensduur van de pomp. Het membraan is als alternatief ook verkrijgbaar in EPDM. De pomp heeft een hoge gasdichtheid wat vooral waardevol is bij edelgastoepassingen, waardoor edelgassen in ongewijzigde staat kunnen worden teruggewonnen en gerecycled. Het watergebaseerde koelsysteem maakt de N 630 geschikt voor gebruik bij omgevings- en mediatemperaturen tot 60 °C. 
De motor biedt IP55-bescherming, kan gebruikt worden bij 50 of 60 Hz en is ontworpen voor gebruik met een frequentieomvormer, waardoor het toerental van de pomp op elk bedrijfspunt kan worden ingesteld. De overdrachtssnelheid is stabiel op alle drukniveaus, wat een snelle gascompressie binnen drukvaten mogelijk maakt. Het ultieme vacuüm is maar liefst 25 mbar abs. 
De standaardpomp is voorzien van een voetplaat met rubber trillingsdempers. Dit leidt tot een uitstekende isolatie tegen trillingen en minimale geluidsemissie tijdens het gebruik. De N 630 voldoet aan de criteria voor complete machines volgens de machinerichtlijn 2006/42/EG en is daarom voorzien van de CE-markering. 
 

Link: https://knf.com/nl/nl/verhalen-en-evenementen/nieuws/artikel/speciale-expertise-in-vier-verschillende-versies-1

KNF Verder B.V. | 030-67 79 240 | info@knf-verder.nl | www.knf-verder.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2020


   Twitter    Facebook    YouTube