Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Xylem boekt grote vooruitgang op het gebied van duurzaamheid, overtreft de broeikasgasreductiedoelstelling met meer dan 40%.

16 juni 2020 - door Xylem Water Solutions Nederland B.V.
PompenGids.net
Dordrecht, Nederland - Xylem Inc. (NYSE: XYL), een wereldwijd watertechnologiebedrijf, heeft aangekondigd dat het erin is geslaagd de broeikasgasemissies (BKG) te verminderen en heeft daarmee de geplande doelstelling overtroffen. In Xylem's duurzaamheidsrapport 2019, "Water for a Healthy World", onthulde het bedrijf dat het een vermindering van de BKG-intensiteit met 28,3% had bereikt, terwijl in 2014 een doelstelling van 20% was vastgesteld. Het rapport toont ook aan dat er veel is bereikt en dat er materiële vooruitgang is geboekt met betrekking tot alle duurzaamheidsdoelstellingen voor 2019.
 
“Water for a Healthy World", dat door het Global Reporting Initiative (GRI) geverifieerd is volgens de GRI-rapportagestandaarden, geeft Xylem’s vooruitgang weer die is geboekt op het gebied van duurzaamheid thema's: van energie- en waterintensiteit, tot innovatie, diversiteit en integratie, rampenbestrijding, corporate burgerschap, impact op de gemeenschap en vrijwilligerswerk van de werknemers. De leider in de watertechnologie heeft niet alleen zijn eigen doelstellingen voor de uitstoot van broeikasgassen gehaald, maar ook de energie-intensiteit van zijn producten verminderd.
 
Xylem's programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, Xylem Watermark, bereikte in 2019 nieuwe hoogtepunten op het gebied van werknemersbetrokkenheid, met een participatie van 58% en meer dan 70.000 vrijwilligersuren. Het programma lanceerde ook een wereldwijd Humanitarian Disaster Response Team, dat medewerkers, klanten en leveranciers betrekt bij het reageren op water gerelateerde rampen, zoals overstromingen en orkanen. Xylem Watermark werkt wereldwijd met meer dan 250 non-profit organisaties samen.
 
"Het belang van water voor de duurzaamheid van gemeenschappen is vandaag de dag duidelijker dan elk ander moment in de recente geschiedenis," zei Patrick Decker, Xylem's President en CEO. "De COVID-19 pandemie heeft de kritische rol die schoon water en betrouwbare sanitaire voorzieningen spelen bij het voorkomen en controleren van en het weerbaar maken van gemeenschappen tegen buitengewone uitdagingen, onderstreept."
 
De prestaties van Xylem in 2019 benadrukken de duurzaamheidsimpuls die het bedrijf heeft bereikt, na te zijn erkend als een toppresteerder in een aantal duurzaamheidslijsten bij uitstek, waaronder ‘Fortune's Change the World list’, ‘Barron's 100 Most Sustainable Companies’ en een 100% score op de ‘Human Rights Campaign’s Corporate Equality Index’.
 
"Met water- en grondstoffenbeheer in de kern van ons bedrijf, is Xylem toegewijd aan duurzaamheid", vervolgt Decker. "Het is fundamenteel voor wie we zijn en wat we doen. We voelen ons zowel bevoorrecht als trots om samen met onze klanten en partners vooruitgang te boeken en wereldwijd een verschil te maken voor onze stakeholders. Nu, als onderdeel van onze missie om de zwaarste uitdagingen op het gebied van water en grondstoffen in de wereld op te lossen - de wereld duurzamer maken voor iedereen - zetten we ons in om nog meer te doen".
“Water for a Healthy World” rond de in 2014 vastgestelde 5 jaar duurzaamheidsdoelstellingen af en blikt terug op het eerste jaar van de vorig jaar vastgestelde doelstellingen voor 2025.
 
"Een jaar geleden breidden we onze duurzaamheidsstrategie uit en stelden we de doelstellingen voor 2025 vast als reactie op de toenemende wateruitdagingen wereldwijd", zegt Claudia Toussaint, General Counsel en Chief Sustainability Officer van Xylem. "We zijn een bedrijf dat grenzen verlegt en gemotiveerd is om een duurzame toekomst te realiseren. Dus, toen we onze duurzaamheidsdoelstellingen vernieuwden, bouwden we voort op ons fundament en zijn we ambitieuzer geworden. Wij hebben onze duurzaamheidsstrategie uitgebreid, besteden meer aandacht aan het bevorderen van duurzaamheid in de producten en oplossingen voor onze klanten en integreren duurzaamheid nog nauwer met onze bedrijfsstrategie."
 
De doelstellingen van Xylem voor 2025 bevatten onder andere een commitment aan:
Het besparen van meer dan 16,5 miljard kubieke meter water door het gebruik van geavanceerde technologieën;
Het voorkomen dat meer dan 7 miljard kubieke meter vervuild water door overstromingen naar gemeenschappen of lokale waterwegen stroomt;
Het bieden van toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen voor ten minste 20 miljoen mensen;
Ervoor zorgen dat 100% van de werknemers toegang heeft tot schoon water en veilige sanitaire voorzieningen op het werk, thuis en in de buurt en tijdens natuurrampen;
Het schenken van 1% van de tijd van Xylem-medewerkers en 1% van de bedrijfswinst aan water gerelateerde doelen en onderwijs;
Het gebruiken van 100% duurzame energie en 100% proceswater recycling bij onze grootste locaties.
 
Voor meer informatie, is "Water for a Healthy World" nu beschikbaar.
 
Over Xylem
Xylem (XYL) is een leidende, mondiale leverancier van watertechnologie, die zich inzet om uitdagingen op het gebied van water en infrastructuur op te lossen met technologische innovaties. Meer dan 16.000 medewerkers genereerden in 2019 een omzet van $5,25 miljard. Wij creëren een duurzamere wereld door klanten in staat te stellen om hun water- en resourcemanagement te optimaliseren en gemeenschappen in meer dan 150 landen te helpen aan toegang tot veilig water. Bezoek ons op www.xylem.com.
Link: https://www.xylem.com/nl-nl/about-xylem/newsroom/press-releases/xylem-reports-broad-sustainability-advances-beats-greenhouse-gas-reduction-target-by-more-than-402/

Xylem Water Solutions Nederland B.V. | 078-654 84 00 | xylemwatersolutionsnl@xyleminc.com | www.xylem.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2020


   Twitter    Facebook    YouTube