Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Dutch Berries test nevelinstallatie in nieuwste deel van mega-aardbeienkas

28 juli 2020 - door JB Pompen

Op 21-09-2018 opende de grootste aardbeienkas van Nederland. Deze kas van Dutch Berries was 20 hectare en had ruimte voor twee miljoen planten. Nog geen twee jaar later heeft het bedrijf 4,5 hectare kas bijgebouwd. Op het nieuwgebouwde deel is ook een proef gestart met het bevochtigen van de teelt via een nevelsysteem van JB Groep. 
  
Waarom een nevelinstallatie voor de aarbeienteelt? 
Aardbeien en andere gewassen groeien minder hard of hebben een lagere vruchtontwikkeling bij aanhoudende droogte en warmte. Onze hogedruknevelinstallaties zijn speciaal ontwikkeld voor onder andere de tuinbouw en zijn bij Dutch Berries op maat gemaakt en geïnstalleerd. De nevelaars zorgen dat de gewenste temperatuur en luchtvochtigheid in de kas worden bereikt. Het aangenamere klimaat zorgt dat de aardbeienplanten beter bestand zijn tegen extreme omstandigheden, waardoor de kwaliteit verbetert.  
  
Zo ziet de testopstelling met onze nevelinstallatie eruit 
Halverwege april is JB Groep begonnen met het aanleggen van de FOG-SYSTEM nevelinstallatie. Dit met als doel om de luchtvochtigheid in het warenhuis hoog te houden en de temperatuur te laten zakken met maar liefst 6 graden. JB Groep heeft hiervoor een passende installatie gemaakt. Met het cloud-systeem kan het bedrijf op afstand monitoren wat de unit doet en bewaken of er storing, onderhoud of vervanging van filters nodig is.  
  
Het resultaat van de inzet van nevelaars bij de aardbeienteelt 
Sinds mei wordt voor 400 cc vochtinbreng per vierkante meter gezorgd en is de temperatuur in het warenhuis aanzienlijk verlaagd. Bijkomend voordeel voor het maatschappelijk verantwoorde Dutch Berries is dat het CO2 verlies gereduceerd wordt.  In het andere gedeelte van de aardbeienkas wordt via de ouderwetse manier water gegeven, waardoor de veranderingen in groei tussen beide teelten goed vergeleken kunnen worden. Zodra de test afgerond is, delen we de eindresultaten via de website van JB Groep (www.jbgroep.nl).

Link: https://jbgroep.nl/portfolio-items/dutch-berries/

JB Pompen | 0174-287763 | info@jbpompen.nl | www.jbpompen.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2020


   Twitter    Facebook    YouTube