Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Mouvex breidt nieuwe hygiƫnische H-FLO range uit

11 maart 2021 - door Spin Pompen
PompenGids.net

Spin Pompen introduceert de H-FLO 50 oscillerende zuigerpomp, het nieuwste model in de innovatieve H-FLO serie van Mouvex. 

Met een maximale flow van 50 /uur zorgt deze nieuwe pomp voor de verdere uitbreiding van de capaciteit range van de Mouvex hygiënische oscillerende zuigerpompen.

De H-FLO serie is de opvolger van de bestaande SLS generatie oscillerende zuigerpompen. 

De H-FLO zuigerpompen beschikken over een verhoogd volumetrisch rendement en zijn daarom voor hogere debieten inzetbaar dan de huidige SLS zuigerpompen. Naast de nieuwe H-FLO 50 is de H-FLO serie momenteel ook als H-FLO 65, en dus met een maximale capaciteit van 65 m³/uur, leverbaar.

Brede inzetbaarheid

Door de grotere excentriciteit van de disc beschikt de H-FLO 50 over een groter slagvolume en gunstigere NPSHr. Hierdoor kan deze nieuwe oscillerende pomp voor een hogere viscositeit tot 10.000 cP worden ingezet. 

Dankzij de vergrote excentrische offset van de as kunnen zachte vaste delen tot 20 mm probleemloos verwerkt worden.

Krachtige CIP-reiniging

Daarnaast is de interne vormgeving van de nieuwe H-FLO 50 zuigerpomp vernieuwd. In combinatie met het slimme design van de tangentiële pompinlaat zorgt deze innovatie voor een verbeterd effect van de CIP-reiniging. 

Eenvoudig onderhoud

De nieuwe disc-bevestiging van de H-FLO 50 pomp is zodanig ontworpen dat er geen speciale gereedschappen meer vereist zijn, waardoor het uitvoeren van onderhoud gemakkelijker is. 

De positie van de inlaat-aansluiting van de H-FLO hygiënische oscillerende zuigerpomp kan, ook na levering, aangepast worden. Hierdoor wordt een maximale inbouwflexibiliteit geboden.

Compacter en 100% dicht

Zoals de SLS pompen zijn de H-FLO 50 pompen volledig hermetisch dicht. De toepassing van een driedubbelwandige RVS balg als asafdichting zorgt voor extra zekerheid tegen lekkage en een nog hoger niveau van productveiligheid. Door de nieuwe compacte balgconstructie zijn de H-FLO zuigerpompen, voor een vergelijkbare capaciteit, tevens kleiner dan hun voorgangers.

Link: https://www.spinpompen.nl/nieuwe-mouvex-h-flo-50-pomp/

Spin Pompen | 0592-614121 | info@spinpompen.nl | www.spinpompen.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2021


   Twitter    Facebook    YouTube