Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Nieuwe Ampco ZP3A aseptische draaizuigerpomp

8 april 2021 - door Spin Pompen
PompenGids.net

Spin Pompen introduceert de nieuwe ZP3A aseptische draaizuigerpomp van fabrikant Ampco. Met deze speciale uitvoering van de gepatenteerde ZP3 serie bereikt Ampco een uniek niveau van hygiëne en reinigbaarheid op het gebied van draaizuigerpompen.

Aseptische uitvoering

Het ontwerp van de ZP3A aseptische pomp is gebaseerd op de gepatenteerde technologie van de bestaande ZP3 serie. 

Het pompdeksel van de ZP3A draaizuigerpomp is echter voorzien van een speciaal ontworpen Teflon (PTFE) afdichtingsring. Daarnaast beschikt deze nieuwe pomp over stoomsloten. Dankzij deze nieuwe additionele features is de ZP3A pomp geschikt voor Sterilization-In-Place (SIP). De stoomsloten zorgen er bovendien voor dat bacteriële contaminatie, zowel naar binnen als naar buiten toe, voorkomen wordt. 

De nieuwe ZP3A pomp beschikt daarnaast over hetzelfde unieke gepatenteerde pomphuis als de “standaard” ZP3. Hierdoor is de pomp volledig drainable en wordt het optimale niveau van CIP en SIP reinigbaarheid met maximale pomp-efficiency bereikt.

Unieke seal-technologie

De ZP3A aseptische draaizuigerpomp maakt gebruik van de seal-technologie van de ZP3 pomp. Dankzij de gepatenteerde seal-kamer heeft de pomp geen dode ruimtes, waardoor er geen productresten in de pomp achter kunnen blijven. 

De uitgekiende front-loaded seals bevinden zich bovendien dichterbij de product-flow. Daardoor kunnen de seals tijdens de CIP/SIP-reiniging nog beter gespoeld worden. De toepassing van de front-loaded seals zorgt er ook voor dat de asafdichting vervangen kan worden zonder het zware pomphuis uit het leidingwerk te halen. 

Upgrade

De ZP3A pomp kan geleverd worden in 5 verschillende modellen en biedt een maximale capaciteit van 103 m³/uur. De ZP3A range is geschikt voor een maximale druk van 21 bar en een viscositeit tot 1.000.000 cP. 

Het is mogelijk om elke bestaande ZP3 draaizuigerpomp tot een volledig aseptische ZP3A pomp te upgraden. Zo kan de houdbaarheid van het verpompte product met een minimale investering en zonder ingrijpende procesaanpassingen worden verbeterd.

Link: https://www.spinpompen.nl/pompen/ampco-zp3/

Spin Pompen | 0592-614121 | info@spinpompen.nl | www.spinpompen.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2021


   Twitter    Facebook    YouTube