Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Laden en lossen: de nieuwe H-FLO pomp maakt het verschil

24 juni 2021 - door Spin Pompen
PompenGids.net

Lekkage of verkleving van het seal? Irritant gemors bij het ontkoppelen van de slang? Verspilling van kostbaar product onderin de tank? Wie ervaring heeft met het laden of lossen van voedingsmiddelen uit/naar een tankwagen, wagon of ondergrondse tank zal dit wel herkennen.  Met de nieuwe H-FLO hygiënische oscillerende zuigerpomp behoren deze nadelen eindelijk tot het verleden. 

De H-FLO zuigerpomp van Mouvex -exclusief te verkrijgen bij Spin Pompen- heeft een verhoogd hydraulisch rendement. Hierdoor is de unieke Mouvex pomptechnologie nu voor hogere debieten tot 65 m³/uur inzetbaar en dus interessant voor het laden of lossen van voedingsmiddelen. 

Geen lekkage of verkleving

De H-FLO serie heeft een sealless design. Zo worden de risico’s op lekkage en de hoge onderhoudskosten van een asafdichting vermeden. Bovendien voorkomt deze constructie de verkleving van de asafdichting nadat de pomp lang stil heeft gestaan.

Gelijk opstarten

De Mouvex pomp is droog zelfaanzuigend. Er zijn geen speciale handelingen nodig om de pomp eerst met vloeistof te vullen en aan de loop te krijgen. 

Minder productverspilling

De H-FLO pomp is niet alleen zelfaanzuigend maar creëert een compressor-effect aan de perskant. De H-FLO pompt zowel de slang als de tank(wagen) helemaal leeg. De voordelen: geen vervelend gemors meer bij het ontkoppelen van de slang en minder productverspilling.

Constante flow

Laden en lossen vindt meestal buiten plaats, waar temperatuurverschillen de viscositeit van het product beïnvloeden. Bovendien hangt de druk in de zuigleiding van de vullingsgraad van de tank(wagen) af. Ondanks een wisselende viscositeit en/of druk werkt de Mouvex pomp altijd pulsatievrij.

Geen productbeschadiging

De EHEDG gecertificeerde H-FLO is uitermate geschikt voor het laden en lossen van o.a. glucose, melasse, eetbare oliën en vruchtenconcentraten. 

Door haar shear-arme werking is deze verdringerpomp daarnaast perfect voor de hygiënische handling van kwetsbare voedingsmiddelen, zoals room of shear-gevoelige zuivelproducten.

Link: https://www.spinpompen.nl/pompen/mouvex-h-flo/

Spin Pompen | 0592-614121 | info@spinpompen.nl | www.spinpompen.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2021


   Twitter    Facebook    YouTube