Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Kwetsbare voedingsmiddelen doseren

12 oktober 2021 - door Spin Pompen
PompenGids.net

Spin Pompen lanceert de nieuwe PC 50 hygiënische luchtgedreven membraanpomp. Dankzij deze uiterst compacte 1” luchtmembraanpomp is de Murzan technologie nu beschikbaar voor het hygiënisch doseren (tussen 0 en 4 /uur) van uiterst kwetsbare en viskeuze voedingsmiddelen.

Precision Chamber

Met een hoogte van minder dan 40 cm is de nieuwe PC 50 hygiënische membraanpomp de meest compacte en lichtste pomp van Murzan. 

De PC 50 beschikt over een zogenaamde Precision Chamber (PC). Murzan heeft het design van deze pomp zodanig geoptimaliseerd dat het slagvolume van de PC productkamer beperkt is tot ⅓ liter. Dit is ⅓ van het slagvolume van de SC (Small Chamber) pomp, tot nu toe de kleinste membraanpomp in de Murzan range.

De PC 50 luchtmembraanpomp dekt een capaciteitsbereik van 0 tot 4 m³/uur en heeft 1” pers- en zuigaansluitingen. Door de toevoeging van dit model zijn de Murzan membraanpompen nu leverbaar met een extra brede flow-range van 0 tot 40 m³/uur en in 5 aansluitgroottes (van 1 tot 6”).

Murzan technologie

De nieuwe 1” luchtgedreven membraanpomp heeft een hoog hygiënisch design, zowel inwendig als uitwendig. 

De membraanpomp is volledig uit roestvaststaal vervaardigd en in EHEDG-uitvoering leverbaar. De pomp kan eenvoudig in een CIP-reiniging worden opgenomen.

De Murzan membraanpompen hebben een laag geluidsniveau dat voortvloeit uit een lage slagfrequentie. De toepassing van een RVS luchtmotor is uniek in de markt. 

Doseren van kwetsbare voedingsmiddelen

De pompen beschikken over een opvallend grote vrije doorlaat, waardoor producten met grote vaste delen (tot 100 mm) moeiteloos en zonder beschadiging verwerkt worden. 

De membraanpompen kunnen ingezet worden voor het verwerken van producten met vezels/slierten en/of viskeuze voedingsmiddelen tot 250.000 cP.

Dankzij deze brede inzetbaarheid is de nieuwe PC50 pomp uitermate geschikt voor het hygiënisch doseren c.q. verpompen met een lage flow van alle kwetsbare en moeilijk te verpompen voedingsmiddelen.

De membranen en kleppen zijn leverbaar in EPDM, BUNA of Teflon materiaal.

Link: https://www.spinpompen.nl/nieuwe-murzan-pc-50-1-membraanpomp/

Spin Pompen | 0592-614121 | info@spinpompen.nl | www.spinpompen.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2022


   Twitter    Facebook    YouTube