Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Nieuwe Q-Control optie voor Quattroflow hygiƫnische doseerpompen

16 december 2021 - door Spin Pompen
PompenGids.net

De Quattroflow hygiënische viervoudige membraanpompen zijn nu leverbaar met de nieuwe innovatieve Q-Control optie. Q-Control is een geïntegreerde pomp controller, die ontworpen is voor de geautomatiseerde aansturing van deze unieke range doseerpompen.

Geen externe PLC

De nieuwe Q-Control functie wordt toegepast voor de aansturing van de pompsnelheid om een voorgeprogrammeerde flow en/of druk automatisch te bereiken. De optionele feature is volledig in de pomp geïntegreerd en maakt het gebruik van een ingewikkelde externe PLC overbodig.

Tot 3 sensoren

De optionele pomp controller maakt het mogelijk om tot 3 druk- en/of flow-sensoren direct aan de doseerpomp te koppelen. Hierbij is er geen aparte stroomaansluiting nodig. De sensoren worden namelijk via de pomp van stroom voorzien.

Ingebouwde functies

In de Q-Control optie zijn een aantal belangrijke functionaliteiten ingebouwd. 

- Met de slimme Autotune functie kunnen de juiste PID-parameters automatisch bepaald worden. 

- De dispensing-functie geeft de mogelijkheid om een gekozen hoeveelheid van de verpompte vloeistof automatisch af te vullen.

- Met de Alarm-functie wordt het pompsysteem automatisch uitgeschakeld bij het bereiken van een voorgeprogrammeerde kritische druk en/of capaciteit.

Dataloggen

Voor de externe controle van de pomp en de toegang tot alle systeem-data is de Quattroflow doseerpomp voorzien van een RS 485 Modbus communicatie-port.

Ook kan het pompsysteem op afstand bediend worden en behoort het loggen van data en trends tot de mogelijkheden. 

Uniek werkingsprincipe

De Quattroflow doseerpompen zijn uitgerust met 4 membranen. Het werkingsprincipe is gebaseerd op de werking van een menselijk hart. Deze unieke technologie staat garant voor een hoge doseernauwkeurigheid tot wel 0,5%. Bovendien zorgt de uitgekiende overbrenging voor een pulsatiearme flow en de zachte behandeling van kwetsbare vloeistoffen.

De membraanpompen voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen en zijn CIP-reinigbaar op volle capaciteit. 

In de voedingsmiddelen-, cosmetische en algemene hygiënische industrie worden de  Quattroflow pompen geleverd door Spin Pompen B.V..

Link: https://www.spinpompen.nl/pompen/doseerpompen/quattroflow/

Spin Pompen | 0592-614121 | info@spinpompen.nl | www.spinpompen.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2022


   Twitter    Facebook    YouTube