Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Nieuwe generatie food grade slangenpompen

18 januari 2022 - door Spin Pompen
PompenGids.net

Spin Pompen kondigt de komst aan van een nieuwe generatie slangenpompen voor de voedingsmiddelenindustrie. De recent gelanceerde Delasco DX serie van fabrikant PCM is namelijk voortaan beschikbaar in food grade uitvoering. 

Food grade slang

De slang van de nieuwe Delasco DX foodgrade slangenpomp is vervaardigd uit zwarte nitrilrubber (NBR) en voldoet aan de EG 1935/2004 en FDA normen. De peristaltische pomp is daarom ook inzetbaar voor uiteenlopende hygiënische pomp- en doseerapplicaties in de voedingsmiddelenindustrie.

De food grade slang kan toegepast worden bij hoge temperaturen tot 80°C, waardoor de DX pomp probleemloos in de CIP-reiniging opgenomen kan worden. 

Van jam tot viscera

De nieuwe food grade DX slangenpomp is geschikt voor het verpompen van abrasieve producten die pitjes, zaden en andere zachte of harde deeltjes bevatten, zoals jam of groentepuree.

Daarnaast is de slang goed bestand tegen corrosieve vloeistoffen (bijv. kleurstoffen of fosforzuur). Ook leent deze pompuitvoering zich uitstekend voor producten met een hoog gehalte aan vaste delen, tot 80%. Zo kunnen kwetsbare (bij)producten zoals viscera, zonder structuurbeschadiging, verpompt worden. 

Nieuwe generatie met lage TCO

De DX pompen hebben maar één slijtdeel: de slang. Het nieuwe pompdesign met unieke limoenvormige rotor zorgt voor een geoptimaliseerde slangcompressie en de verlenging van de levensduur van de slang.

De rotor lagering is in de pomp geïntegreerd. Daardoor worden de lagers van de motorreductor minder belast en volstaat een standaard aandrijving. 

Met het unieke Smart Quick release systeem is het mogelijk om de slang in enkele minuten te (de)monteren en/of vervangen. 

DX range

De DX serie slangenpompen is de opvolger van de DL en DSC series en leverbaar in 11 pompgroottes. De nieuwe range biedt een maximale capaciteit van 55 m³/uur (100 m³/uur in “dual”-uitvoering) en is geschikt voor een druk tot 15 bar en een maximale viscositeit van 40.000 cP.
Link: https://www.spinpompen.nl/nieuwe-pcm-delasco-foodgrade-dx-slangenpomp/

Spin Pompen | 0592-614121 | info@spinpompen.nl | www.spinpompen.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2022


   Twitter    Facebook    YouTube