Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Meer efficiency met de nieuwe KyNX centrifugaalpomp van KPA

14 juni 2022 - door Spin Pompen
PompenGids.net

Spin Pompen lanceert een compleet nieuwe generatie EHEDG-gecertificeerde normaalaanzuigende centrifugaalpompen: de KyNX serie van KPA. Dankzij hun unieke hydraulisch design bieden deze pompen een onovertroffen efficiency van meer dan 70%. 

Efficiency

Het ontwerp van de nieuwe KyNX centrifugaalpompen kenmerkt zich door de geringe interne spelingen tussen de half-open waaier en het pomphuis. De achterzijde van de waaier is bovendien voorzien van rugschoepen. Ook worden standaard IEC motoren met een hoge energiezuinigheid (IE3, optioneel IE4) toegepast. Hierdoor bieden de KyNX centrifugaalpompen een onovertroffen efficiency van ruim 70%. 

Daarnaast is het pomphuis van deze nieuwe range uitgevoerd met een 6 mm wanddikte waardoor het uitstekend bestand is tegen drukpieken. De toepassing van een klemband op het pomphuis zorgt voor een snel en eenvoudig onderhoud.

Hoogste hygiënische standaarden

De nieuwe KyNX pompen zijn ontwikkeld voor alle productieomgevingen waar de hoogste hygiëne-eisen worden gesteld. Denk aan de zuivel-, levensmiddelen- en drankenindustrie alsmede brouwerijen of farmaceutische processen.

De pompen zijn EHEDG-gecertificeerd en als primaire productpomp geschikt voor CIP/ SIP-reiniging tot 140°C. Daarnaast zijn de KyNX pompen heel goed inzetbaar als CIP+ pomp. 

Het pomphuis en de waaier zijn uit RVS 316L vervaardigd. Voor alle overige delen, inclusief het lantaarnstuk en de verstelbare voeten,  gebruikt KPA RVS 304. Alle onderdelen die in aanraking komen met het product zijn traceerbaar en worden standaard elektrolytisch gepolijst. Optioneel is een oppervlakteruwheid  van Ra<0,4 µm mogelijk.

De KyNX pompen kunnen optioneel worden voorzien van een drainaanluiting, steriele aansluitingen, steriele asafdichting en antibacteriële motorlak.

Brede range

De KPA KyNX centrifugaalpompen zijn beschikbaar in 9 bouwgroottes met een maximale capaciteit van 120 m³/uur. De pompen zijn geschikt voor een viscositeit tot 100 cP en een maximale druk van 10 bar. 

Optioneel zijn de pompen leverbaar met een verwarmingsmantel of inducer. Deze laatste optie zorgt voor een nog gunstigere  NPSHr-waarde.

Link: https://www.spinpompen.nl/pompen/centrifugaalpompen/kpa-kynx/

Spin Pompen | 0592-614121 | info@spinpompen.nl | www.spinpompen.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2023


   Twitter    Facebook    YouTube