Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Betrouwbare Wangenpomp bij verwerking van citrusschillen

11 oktober 2022 - door Distrimex Pompen & Service B.V.
PompenGids.net
PeelPioneers noemt zich dé schillenboer van de 21e eeuw. Het circulaire foodtechbedrijf werkt vanuit een passie voor pionieren. Dat het proces heel wat van een pomp vraagt en advies daarbij goed van pas komt, blijkt uit de praktijk. In Distrimex Pompen & Service heeft PeelPioneers een betrouwbare partner gevonden.

Citrusschillen
In Europa verspillen bedrijven jaarlijks meer dan 5.000.000 ton citrusschillen. Het grootste deel van de schil gaat naar de verbrandingsovens of naar een vergister. Niet echt goed voor de CO2-reductie en het betekent bovendien verwoesting van de hulpbronnen van de schil.
PeelPioneers bedacht een aantal jaren geleden dat dat anders moest kunnen. Het begon met een testlijn in een oude hal in het Amsterdamse Havengebied. In 2018 verplaatste het proces zich naar Son waar sinds 2021 onder invloed van de populariteit een industrialisering van het proces plaatsvindt.

Het bedrijf zamelt schillen in bij supermarkten, horeca en hotels. 
Op dit moment maken ze sinaasappelolie en grondstof voor gekonfijte sinaasappelschil voor bijvoorbeeld bier, limonade en bonbons. Maar ook non-food producten als schoonmaakmiddelen en cosmetica bevatten de output van de schillenlijn. In een eigen lab loopt constant onderzoek naar het steeds beter verwaarden van de schillen.  

Voor het verpompen van de citrusschillen, de zogenaamde transferpompen, selecteerden we roestvast stalen wormverdringerpompen van Wangen. Vooral continuïteit van het productieproces gaf de doorslag. Dat garanderen we met pompselectie op lage toerentallen en bewaking van de statoren met PT100-elementen in combinatie met de juiste niveausensoren.”

Specs Wangen schroefspindelpompen:
De Twin NG schroefspindelpompen verpompen lage tot zeer hoogviskeuze, vluchtige, gasvormige en kwetsbare producten. Voor speciale producten kan de schroefspindelpomp worden gekoeld of verwarmd.
CIP (Cleaning In Place) en SIP (Sterilisation In Place) reiniging;
Hogere piekdruk en capaciteit haalbaar;
Eenvoudige vervanging spindels en seal cartridge;
Geen spindelhersynchronisatie;
Opnieuw uitlijnen van koppeling overbodig bij drive-flensuitvoeringen.
Handgrepen voor eenvoudige de- en montage.

Klik op de onderstaande link voor nadere informatie.
Link: https://www.distrimex.nl/betrouwbare_wangen_pomp_bij_verwerking_van_citrusschillen

Distrimex Pompen & Service B.V. | 0314-368444 | info@distrimex.nl | www.distrimex.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2023


   Twitter    Facebook    YouTube