Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Nieuwe PCM HyFeed Moineau pomp wint EHEDG Award

18 april 2023 - door Spin Pompen
PompenGids.net

Spin Pompen introduceert de nieuwe HyFeed excentrische wormpomp met hopperinlaat van fabrikant PCM. Deze CIP-reinigbare pomp werd onlangs in Frankrijk met de Hygienic Design Award van de EHEDG commissie onderscheiden. De HyFeed weet het verpompen van (hoog)viskeuze (tot 80.000 cP), pasteuze of kleverige voedingsmiddelen uitstekend te combineren met de strengste hygiëne-eisen. 

De nieuwe HyFeed met hopper-/trechterinlaat maakt gebruik van de bewezen Moineau technologie van PCM. De gehele constructie is volledig volgens de strengste EHEDG richtlijnen ontworpen. 

De internationale lancering van de HyFeed heeft onlangs in Frankrijk, tijdens de CFIA beurs, plaatsgevonden en is niet onopgemerkt gebleven. Fabrikant PCM mocht voor dit innovatieve pompconcept de prestigieuze Hygienic Design Award van het Franse tak van EHEDG in ontvangst nemen.

Om de doorstroming van zeer viskeuze en/of kleverige producten te vergemakkelijken is de HyFeed voorzien van een speciale hopper met verticale wanden. Deze is volledig in RVS 316L uitgevoerd en heeft een hooghygiënische finish, met EHEDG-conforme oppervlakteruwheid (Ra<0,8 μm) en voedselveilig laswerk.

Voor de gehele basisconstructie maakt PCM gebruik van corrosiebestendig RVS. Zo zijn alle pompdelen die in contact komen met het verpompte product in RVS 316L (Ra<0,8 μm) uitgevoerd. De stator en de toegepaste seals en elastomeren zijn EG 1935/2004 gecertificeerd. 

De open toevoerschroef zorgt ervoor dat kleverige producten probleemloos kunnen worden verwerkt. Het gepatenteerde design maakt gebruik van flexibele titanium koppelstangen zonder koppelingen en is daardoor zonder schaduwplekken en optimaal te reinigen. 

In combinatie met de beschikbare tangentiële drain-aansluiting maakt het open design van de toevoerschroef de werking van de CIP-reiniging extra efficiënt.

De HyFeed biedt uitkomst in o.a. de groenten- en fruitverwerkende industrie, saus industrie of cosmetische industrie. De pomp is leverbaar met een maximale capaciteit van ruim 52 m³/uur en is geschikt voor een druk tot 24 bar.

Link: https://www.spinpompen.nl/pompen/wormpompen/pcm-hyfeed/

Spin Pompen | 0592-614121 | info@spinpompen.nl | www.spinpompen.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2023


   Twitter    Facebook    YouTube