Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Hightech bus voor magneetkoppelingpompen

14 juni 2024 - door KSB Nederland B.V.
PompenGids.net
KSB introduceert met de MagnoProtect een nieuwe, 3D-geprinte spleetbus voor de magneetgekoppelde pompserie Magnochem. Het nieuwe product biedt de veiligheid van een dubbelwandige bus zonder de daaraan verbonden nadelen, zoals sterke verwarming en wervelstroomverliezen.

In vergelijking met busmotorpompen hebben de nieuwe magneetgekoppelde uitvoeringen aanzienlijk betere totaalrendementen bij vergelijkbare veiligheid. Met het volledig gekanaliseerde ontwerp, biedt de nieuwe spleetbus een tweede redundante statische veiligheid tegen lekkage van het te verpompen medium.
 
Een druktransmitter controleert het opgewekte vacuüm dat in normaalbedrijf in de kanalen van de spleetbus heerst. Stijgt de bewaakte druk tot de atmosferische druk, dan is de buitenste drukhuls beschadigd. Stijgt de druk boven de omgevingsdruk, dan is de binnenste drukhuls beschadigd. Door zijn constructie onderscheidt de bus zich door een hoge mechanische sterkte en goede slijtage-eigenschappen. Het ontwerp is geoptimaliseerd om warmteverlies en wervelstromen te minimaliseren.
 
Het ombouwen van een chemienormpomp met mechanische afdichting naar magneetkoppeling-aandrijving is eenvoudiger en goedkoper dan het ombouwen naar een busmotor. De geometrie en de afmetingen van de nieuwe spleetbus zijn in het modulaire systeem van de Magnochem geïntegreerd, zodat metallische of keramische spleetbussen gemakkelijk kunnen worden omgebouwd. Daardoor kunnen gebruikers ook oudere aggregaten, die al in bedrijf zijn, zonder problemen ombouwen.

KSB Nederland B.V. | 020-407 98 00 | infonl@ksb.com | www.ksb.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2024


   Twitter    Facebook    YouTube