Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Packo Inox Ltd: specialist in hygiƫnische toepassingen viert 50e verjaardag

25 juni 2024 - door Packo Inox Ltd
PompenGids.net
Met 140 eigen medewerkers en als opdrachtgever voor talrijke lokale toeleveranciers en onderaannemers speelt Packo Inox een cruciale rol in de economie van Diksmuide. Al vijf decennia zijn de producten en diensten van het bedrijf zeer gewild in de voeding- en farmaceutische industrie. Dit jaar viert Packo Inox haar 50-jarig bestaan.

In 1974 stichtten Packo (Zedelgem) en Fullwood (Engeland) een joint venture voor de productie van RVS-onderdelen voor melksystemen. "Door de jaren heen hebben we onze activiteiten uitgebreid en verdeeld over drie pijlers," deelt managing director Danny Maenhout mee. "Een belangrijk segment is de productie van hygiënische componenten voor melkmachines en robots. We zijn ook actief in het beitsen en elektrolytisch polijsten van RVS-onderdelen, zowel voor derden als voor onze eigen producten. De meest significante groei hebben we gezien binnen onze centrifugaalpompenafdeling. Deze ontwikkeling leidde ertoe dat we sinds 2015 onderdeel zijn van de Nederlandse multinational Verder, waarmee we ons productaanbod hebben uitgebreid met slangen, membraan, lobben- en schroefspindelpompen, en zo een uitgebreid assortiment aan hygiënische pompen kunnen bieden.

Als we na 50 jaar even terugblikken kunnen we met fierheid vaststellen dat Packo vaak een voortrekkersrol vervult.
Zo is Packo als eerste fabrikant het elektrolytisch polijsten als finale oppervlaktebehandeling gaan toepassen voor alle RVS onderdelen. Al 50 jaar heeft Packo een eigen elektrolytisch polijstinstallatie, één van de grootste van Europa. Dit procédé maakt het oppervlak gladder, en veel corrosiebestendiger dan manueel slijpwerk. Voor de farmaceutische industrie is het een standaardbehandeling. Packo past het al 50 jaar toe voor alle industrietakken.

Continu investeren
Dat Verder ijzersterk in Packo Inox gelooft, weerspiegelt zich in de uitbreiding van de gebouwen met 1.700 m². “De plannen zijn goedgekeurd; eenmaal de vergunning binnen is, hopen we dit najaar te kunnen beginnen bouwen. De realisatie maakt het mogelijk om onze capaciteit verder uit te breiden. De recente installatie van een automatisch liftensystem past ook in dit kader. Van de gelegenheid maken we eveneens gebruik om onze productieflow te hertekenen en optimaliseren. We willen ook meer cobots en AGV’s (autonoom rijdende voertuigen) inzetten en op die manier de automatiseringsgraad verder opkrikken. Dat is ook nodig, want extra medewerkers vinden is in deze regio erg moeilijk door de heel lage werkloosheid.

Packo Inox Ltd | 32-51-51 92 80 | pumps.packo.be@verder.com | https://www.verderliquids.com/be/nl/packo

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2024


   Twitter    Facebook    YouTube