Uw online gids in Pompenland

Over PompenGids.net

Onze basis is de Technogids Pompen, een publicatie die in 1996 in een geheel nieuwe vorm werd uitgegeven door uitgeverij ten Hagen & Stam. De ondertitel was ‘Alle feiten voor een juiste pompkeuze overzichtelijk op een rij‘. Deze uitgave werd samengesteld in samenwerking tussen de uitgeverij en het onafhankelijke expertisebureau PumpSupport.

Dit handboek bestond uit een aantal hoofdstukken met de noodzakelijke informatie voor het kiezen van de juiste pomp en achtergrondartikelen zoals energiebesparing, machinerichtlijn enz.
Bovendien was hieraan een uitgebreid overzicht van bestaande leveranciers toegevoegd, compleet met de door hen geleverde pomptype, aandrijvingen, materialen, toepassingen, branches, functies en merken.

Het idee was dat iemand die aan de hand van deze gids de juiste pomp had gekozen ook moest kunnen vinden waar hij die pomp zou kunnen kopen. De gids is daarna met een frequentie van ongeveer eens per twee jaar nog een aantal malen in een bijgewerkte versie verschenen, maar helaas kwam er aan de verschijning een einde na opheffing van de uitgeverij.

De drijvende krachten achter de technogids Pompen hebben toen in 2005 de PompenGids in het leven geroepen. Nu in samenwerking tussen PumpSupport en de voormalige eindredacteur.

Dit digitale leveranciersneutrale platform op internet heeft nog steeds als doel een onafhankelijke gids te zijn bij de keuze van de juiste pomp en leverancier. Daarom staan nog steeds de vragen ‘Wat moet ik over mijn proces weten om tot een goede keus te komen?‘, ‘Welke pompen zijn er voor mijn toepassing beschikbaar?‘ en ‘Wie kan mij leveren wat ik zoek?‘.

In de loop van ons bestaan is ons bestand veelvuldig geraadpleegd en het is onze missie om de gegevens waar nodig uit te breiden en ze in ieder geval steeds actueel te houden. Op die manier maken we bovendien de gehele markt in Nederland en Vlaanderen transparant en up-to-date.

De kosten worden gedekt uit de opbrengsten van door de deelnemende leveranciers gekozen opties. Leveranciers die niet bijdragen kunnen gebruik maken van de kosteloze deelname. Op die manier zorgen we voor een zo compleet mogelijk marktoverzicht.

Copyright © PompenGids.net 2023


   Twitter    Facebook    YouTube