Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Eenvoudig variƫren in debiet en procesvloeistof

22 februari 2021 - door Suurmond B.V.
PompenGids.net

Snelle reiniging en slimme aanpassingen met diverse pompgroottes

Deze nieuwe pompserie van MAAG - de zogeheten “FQ” – ‘quick cleaning’ versie is ontwikkeld voor productiefaciliteiten met een constante behoefte om de transfer lijn te reinigen en spoelen na iedere batch, bij het wisselen van kleuren, het toevoegen van verscheidene additieven etc.

De pomp kan snel worden gedemonteerd zonder daarbij de aandrijfas van de aandrijving en de afdichting te hoeven demonteren. 
 

Ook voor bestaande pompen

Deze voorziening kan worden toegepast op de bestaande pompseries CX, TX, FX, DX door gebruik te maken van de FQ-kit, maar de pomp kan ook als FQ-model worden besteld.  
Het grote voordeel van de FQ is dat het de productie- en onderhoudsstijl van de klanten kan veranderen zonder concessies te doen aan de gewenste bedrijfseigenschappen.
De FQ-kit biedt vergaande flexibiliteit en functionaliteit met mogelijkheden voor eenvoudig onderhoud en vervanging van onderdelen.
 

Afdichtingsflens is geschikt voor verschillende pomp formaten

Bovendien past de afdichtingsflens op verschillende pompgroottes, om een gevarieerd aanbod van procesvloeistoffen en debieten mogelijk te maken!
Zo kan bijvoorbeeld de DX 20 omgebouwd worden naar een DX 20/10 of 20/5 en de FX 22 kan worden omgebouwd naar een FX 22/14 of FX 22/8.
 
Op deze manier kunnen de aandrijvingsconfiguratie en de afdichtingsflens worden behouden en is het mogelijk om te variëren in debiet, afhankelijk van de grootte van de pomp die wordt geïnstalleerd.
 
De FQ-pomp is momenteel beschikbaar voor de volgende pompformaten:
- DX 20/20 - 20/10 - 20/5
- FX 45 - 36 - 28 - 22 - 22/14 - 22/8
- CX/TX 45 - 36 - 28 - 22
 
Aangezien het FQ-systeem uniek is, is deze door MAAG gepatenteerd.
Opnieuw een innovatieve en slimme uitbreiding van ons assortiment industriële pompen!
 
Link: https://nl.suurmond.com/nieuws-2/nieuwe-serie-industriepompen-en-retrofit-kits-voor-processen-met-frequente-productwijzigingen/

Suurmond B.V. | +31 341 254900 | info.nl@suurmond.com | www.suurmond.com

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2021


   Twitter    Facebook    YouTube