Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

N922 KNF membraan gaspomp met RVS pompkop

3 juni 2021 - door KNF Verder B.V.
PompenGids.net

Hoge prestatie, onderhoudsarm

 
In de industrie, milieutechniek en onderzoek zijn krachtige, duurzame en betrouwbare membraanvacuümpompen zeer gewild voor het afzuigen, overbrengen en comprimeren van gassen. De N922 pompserie van KNF voldoet aan deze vraag. Bovendien is deze pompserie nu verkrijgbaar met roestvrijstalen pompkoppen, waardoor ze geschikt is voor nog meer toepassingen.
De N 922 membraanvacuümpomp transporteert media op een betrouwbare en onderhoudsvriendelijke manier. Net als alle andere pompseries van KNF, kan deze pomp dankzij het modulaire systeem aan vele specifieke toepassingen worden aangepast. De nieuwe modellen zijn volgens de KNF-normen zeer goed lekdicht en bereiken een flow tot 25 l/min, vacuüm tot 110 mbar abs en gaan tot 6 barg druk. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld stationaire emissiemetingen of gascompressie in de energieopwekkingsindustrie. Het geringe aantal aan slijtage onderhevige onderdelen, de lange periode tussen de vereiste onderhoudsbeurten en de lage inspectiekosten dragen bij tot de lage bedrijfskosten.
Twee beschermingsklassen
De gasdoorvoerende delen van de nieuwe N 922-modellen zijn voorzien van een EPDM- of PTFE-gecoat membraan. Daardoor zijn ze chemisch resistent en geschikt voor omgevings- en mediumtemperaturen tot 60 graden Celsius. Het compressorhuis en de motor van de N922 kan uitgevoerd zijn met beschermingsklasse IP 20 of IP54 en beide beschermingsklassen kunnen worden gecombineerd met éénfasige of driefasige wisselstroommotoren.
Ex-versie
De indrukwekkende specificaties van de nieuwe N 922 zijn zelfs verkrijgbaar in een Ex-versie voor gebruik in explosieve atmosferen. Deze werken met maximaal 2,5 bar overdruk. De Ex DE-motor met beschermingsklasse IP66 is ATEX- en IECEx-conform (incl. CCOE, NEPSI, KOSHA), waardoor hij ideaal is voor veeleisende toepassingen. De positie van het compressorhuis kan afzonderlijk van de motor in stappen van 90 graden worden ingesteld om de geodetische afvoer van condensaat mogelijk te maken.
Link: https://knf.com/nl/nl/verhalen-en-evenementen/nieuws/artikel/n922-rvs-kop

KNF Verder B.V. | 030-67 79 240 | info@knf-verder.nl | www.knf-verder.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2021


   Twitter    Facebook    YouTube