Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

NIEUWE PCM EASYFEED MOINEAU POMP

30 november 2021 - door Spin Pompen
PompenGids.net

Spin Pompen lanceert de nieuwe food grade Easyfeed excentrische wormpomp met trechter/hopper. De Easyfeed range van PCM is ontworpen voor het verwerken van (hoog)viskeuze, pasteuze en kleverige producten en vloeistoffen met vaste delen. 

De compacte Easyfeed excentrische wormpomp is de opvolger van de IVA/LVA trechterpompen met voordrukschroef. Easyfeed maakt gebruik van de bewezen Moineau-technologie. Door het doordachte design en de compleet vernieuwde hopper sluit deze oplossing nog beter aan op de hygiëne-eisen van de voedingsmiddelenindustrie.  

De food grade hopper is volledig uit RVS 316L vervaardigd. De binnenzijde van de pomp is gepolijst (Ra<1,6 μm) en de buitenzijde geglaspareld. Hij is voorzien van verticale binnenwanden, die de doorstroming van kleverige producten naar de toevoerschroef verbeteren. De conische voordrukkamer zorgt voor een goede vulling van de rotor/stator combinatie bij viskeuze producten. 

De open voordrukschroef en de tangentiële drain-aansluiting zorgen voor een effectieve CIP-reiniging.

Het design van de toevoerschroef is ideaal voor kleverige voedingsmiddelen. Bovendien zijn de stator en alle overige onderdelen die in aanraking komen met het verpompte product (seals, elastomeren e.d.) food grade en EC1935/2004 gecertificeerd.

Door de toepassing van tri-clamp koppelingen in het pompontwerp, is de demontage van het pomphuis en de stator snel en gemakkelijk. Dit vereenvoudigt de uitvoering van onderhoud en/of van een handmatige reiniging. Het gepatenteerde EcoMoineau rotor-koppelingsysteem (montage met 3 schroeven) zorgt voor een aanzienlijke tijdwinst tijdens het onderhoud aan de pomp.

De Easyfeed pompoplossing is bijzonder geschikt voor de vleesindustrie, suikerindustrie en de verwerking van groente en fruit. Denk hierbij aan o.a. mechanisch gesepareerd vlees, visemulsie, petfood, tomaten concentraat, erwtenvezels en suikerbietenpulp. 

De pompen zijn leverbaar tot een maximale capaciteit van 30 m³/uur en zijn geschikt voor een maximale druk van 12 bar. De hopper is beschikbaar in diverse afmetingen, volgens klantspecificaties. 

Link: https://www.spinpompen.nl/nieuwe-pcm-easyfeed-hopperpomp/

Spin Pompen | 0592-614121 | info@spinpompen.nl | www.spinpompen.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2022


   Twitter    Facebook    YouTube