Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Nieuwe generatie hygiënische schroefspindelpompen

29 september 2022 - door Spin Pompen
PompenGids.net

Spin Pompen introduceert de Bornemann SLH-5G, de nieuwste generatie hygiënische schroefspindelpompen. 

15 jaar marktkennis

“Als pionier en marktleider op het gebied van schroefspindelpompen heeft Bornemann de afgelopen 15 jaar een unieke hoeveelheid kennis opgedaan over de toepassing van dit pompprincipe in hygiënische processen”, legt Dick Kieneker van Spin Pompen uit. 

“In combinatie met een uitgebreid research-traject heeft deze jarenlange ervaring tot een prachtig eindresultaat geleid. Naast het hoogste niveau van hygiëne en betrouwbaarheid, waar de 4G-serie zich al mee onderscheidde, biedt de SLH-5G een duurzamer ontwerp en een voor een schroefspindelpomp ongekend rendement”.

Grotere capaciteit

Het geoptimaliseerde ontwerp van zowel de spindels als de zuigaansluiting en de vernieuwde lagerstoel zorgen voor een nog hogere opbrengst per rotatie. “Bij een vergelijkbare bouwgrootte heeft de nieuwe Bornemann pomp een tot wel 25% grotere capaciteit dan schroefspindelpompen van andere merken”.

Door gebruik te maken van minder onderdelen en meer RVS gietdelen is het de fabrikant bovendien gelukt om met de SLH-5G een duurzamere schroefspindelpomp met minder gewicht en hierdoor een aantrekkelijke prijsstelling op de markt te brengen.

Eenvoudig onderhoud

Het slimme gepatenteerde design van de spindelsynchronisatie zorgt ervoor dat de lagerstoel nooit geopend hoeft te worden voor het afstellen van de timing van de spindels.

Ook het lagere gewicht van de pomp, het gebruik van standaardcomponenten in de lagerstoel en de nieuwe optionele full cartridge mechanical seals maken het onderhoud beduidend makkelijker.

Gebruiksflexibiliteit

De nieuwe SLH-5G twin screw pomp biedt standaard een unieke keuze aan spindeltypes waardoor zelfs voor de meest complexe toepassingen een bewezen spindelontwerp geboden wordt. 

Dankzij de nieuwe full cartridge mechanical seals kunnen bovendien de meest agressieve media probleemloos verpompt worden.

De SLH-5G is geschikt voor een maximale druk van 25 bar en biedt een maximale capaciteit van 350 m³/uur. Hij wordt standaard geleverd met hygiënisch frame.

Link: https://www.spinpompen.nl/pompen/schroefspindelpompen/bornemann-slh-5g-serie/

Spin Pompen | 0592-614121 | info@spinpompen.nl | www.spinpompen.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2024


   Twitter    Facebook    YouTube