Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Lancering Ampco ZP4 draaizuigerpomp tijdens P&V 2023

22 augustus 2023 - door Spin Pompen
PompenGids.net

De meest veelzijdige en robuuste hygiënische "doseerpomp" 

Op de stand van Spin Pompen (N104) vindt de lancering plaats van de ZP4 hygiënische draaizuigerpomp van Ampco. Met een lengte van minder dan 20 cm is deze blokbouwpomp met servo-aandrijving de meest compacte draaizuigerpomp. Maar wat deze pomp vooral bijzonder maakt is de unieke combinatie van een lage capaciteit (max. 500 l/uur) met een CIP-reinigbaar volumetrisch pompprincipe voor zowel laag- als hoogviskeuze producten. Zo is de nieuwe ZP4 in een klap ook de meest veelzijdige en robuuste hygiënische doseerpomp die er bestaat.

CIP-reinigbaarheid

Deze mini-uitvoering van de Ampco draaizuigerpompen voldoet aan de hoogste hygiëne-eisen. Zo is dit nieuwe model volledig uit RVS vervaardigd. Ook zorgt het ontwerp zonder dode ruimtes ervoor dat er geen productresten in de pomp achter kunnen blijven. Daarnaast is de Ampco ZP4 CIP-/ SIP-reinigbaar.

Volmetalen ontwerp voorkomt PFAS-deeltjes in vloeistof

De nieuwe ZP4 draaizuigerpomp kenmerkt zich door haar volmetalen en robuuste constructie. 

Het uitgekiende ontwerp zorgt ervoor dat er, zelfs tussen de rotoren, geen metaal-op-metaal contact plaatsvindt. Bovendien garandeert de constructie dat er geen slijtdelen in aanraking komen met de gedoseerde vloeistof.  Een groot voordeel t.o.v. bijvoorbeeld membraandoseerpompen, waarbij door slijtage of membraanbreuk stukjes PTFE/Teflon en dus PFAS in het product terechtkomen.

Voor laag- tot hoogviskeuze producten

Terwijl andere doseerpompen alleen toegepast kunnen worden voor het doseren van producten met een lage of middelhoge viscositeit (tot ca. 5.000/10.000 cP) is de kleine ZP4 draaizuigerpomp in te zetten voor het doseren van zowel laag- als hoogviskeuze producten, tot een viscositeit van maar liefst 200.000 cP. 

De ZP4 draaizuigerpomp biedt een breed doseerbereik van 1:1.400, een slagvolume van 0,006 l per omwenteling en is geschikt voor een druk tot 20 bar. 

Link: https://www.spinpompen.nl/pompen/lobbenpompen/ampco-zp4/

Spin Pompen | 0592-614121 | info@spinpompen.nl | www.spinpompen.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2024


   Twitter    Facebook    YouTube