Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Wilo ontvangt opnieuw hoogste EcoVadis onderscheiding voor duurzaamheid

26 oktober 2023 - door Wilo Nederland B.V.
PompenGids.net
EcoVadis geeft de Wilo Groep opnieuw een platina medaille voor hun inzet voor duurzaamheid. De technologiemultinational ontvangt daarmee voor het tweede jaar op rij de hoogste onderscheiding van de beoordelingsinstantie. Slechts 1 procent van de meer dan 100.000 bedrijven die EcoVadis jaarlijks beoordeelt, krijgt de platina medaille. EcoVadis is wereldwijd één van de meest gerenommeerde beoordelingsinstanties voor duurzaamheid.

"Onze duurzaamheidsbelofte is geen loze kreet, het is een integraal onderdeel van onze bedrijfsstrategie", legt Oliver Hermes, President & CEO van de Wilo Groep uit. Het opnieuw winnen van de platina medaille bevestigt onze serieuze toewijding, zelfs in uitdagende tijden. We werken hard om onze duurzaamheidsdoelen te bereiken. De EcoVadis-beoordeling is een bewijs van ons succes."

Wilo behaalde vooral goede resultaten in de milieucategorie van de duurzaamheidsbeoordeling. "Talrijke zeer uiteenlopende projecten en investeringen hebben tot uitzonderlijk goede resultaten geleid op dit gebied", legt Georg Weber, lid van de Raad van Bestuur en CTO van de Wilo Groep uit. Zo verminderde de Groep de afgelopen jaren haar CO2-uitstoot aanzienlijk. Inmiddels zijn al haar Europese productielocaties klimaatneutraal.

Wilo voerde verbeteringen door ten opzichte van de beoordeling van vorig jaar in de rubriek inkoop. "Onze leveranciers moeten zich al jaren houden aan een uitgebreide Gedragscode. Zij moeten zich inzetten voor milieubescherming en sociale normen naleven.", vervolgt Weber. Wilo levert nu een nog grotere bijdrage aan de duurzame toeleveringsketen met regelmatige audits en training van leveranciers. "We nemen verantwoordelijkheid - voor onze toeleveringsketen, voor milieubescherming en voor een duurzamere wereld in het algemeen", vat Hermes samen.

De Wilo Groep werd vanaf 2019 door EcoVadis beoordeeld. Sindsdien boekten ze gestaag vooruitgang. In 2019 en 2020 behaalden ze zilver. In 2021 kregen ze goud van de beoordelingsinstantie. In 2022 en 2023 ontvingen ze uiteindelijk de hoogste onderscheiding: de platina medaille.

Link: https://wilo.com/nl/nl/Over-Ons/Nieuws-en-evenementen/Het-laatste-nieuws/Wilo-ontvangt-opnieuw-hoogste-EcoVadis-onderscheiding-voor-duurzaamheid_10368.html

Wilo Nederland B.V. | 088-9456000 | info.nl@wilo.com | https://wilo.com/nl/nl/

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2023


   Twitter    Facebook    YouTube