Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Insteekpompen: Een efficiƫnte oplossing voor diverse toepassingen

15 november 2023 - door Jansen Pompentechniek BV
PompenGids.net

Insteekpompen, ook bekend als staartpompen, zijn vaak de ideale keuze voor uiteenlopende processen, variërend van schone of licht verontreinigde vloeistoffen tot afvalwater met vaste deeltjes. Deze pompen, zoals de Schmalenberger NV insteekpompen, worden verticaal in een tank geplaatst, met het pompgedeelte onderaan de lange as in de vloeistof. Hierdoor zijn ze geschikt voor diverse toepassingen, zoals afvalwaterverwerking, spoelsystemen, wasinstallaties, koelvloeistoffen, smeermiddelen en zelfs voedingsmiddelen.

Wat maakt insteekpompen uniek? Ze worden efficiënt ontworpen om vloeistoffen te verplaatsen. De motor wordt bovenop gemonteerd, waardoor deze boven de tank uitsteekt. Dit maakt de opstelling ideaal voor warme of hete vloeistoffen en zelfs in chemisch agressieve processen, omdat er weinig tot geen afdichtingen in de pomp nodig zijn.

Jansen Pompentechniek levert al jarenlang hoogwaardige insteekpompen, waaronder de Schmalenberger NV serie. Een recent voorbeeld omvatte een installatie met een capaciteit van 2000 liter per minuut bij een druk van ruim 4 bar, waarvoor een 22 kW elektromotor werd geïnstalleerd. Deze insteekpompen zijn geschikt voor diverse toepassingen, zoals koelvloeistofverwerking, filtratie en recycling systemen.

Als toonaangevende leverancier van pompen voor diverse industrieën, waaronder natuursteen, papier en levensmiddelen, biedt Jansen Pompentechniek niet alleen hoogwaardige pompen maar ook installaties, onderhoud en reparaties. De ervaren vakmensen staan klaar om oplossingen te bieden en advies te geven over energiebesparing en prestatieverbeteringen.

Voor meer informatie over insteekpompen of om contact op te nemen voor vragen en ondersteuning, kunt u mailen naar info@pompentechniek.nl of bellen naar +31(0)485371318. Onze deskundigen staan klaar om vrijblijvend advies te geven en effectieve oplossingen te bieden voor elk vraagstuk binnen uw branche. 

Link: https://www.pompentechniek.nl/wanneer-bieden-insteekpompen-uitkomst/

Jansen Pompentechniek BV | 0485-371318 | info@pompentechniek.nl | www.pompentechniek.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2023


   Twitter    Facebook    YouTube