Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Olievrij vacuĆ¼m tot 10-3 mbar

1 december 2023 - door Dijkstra Vereenigde B.V.
PompenGids.net

Door droge en geheel schone processen, VACUU·PURE®  brengt de techniek van scroll pompen tot een nieuw niveau. Het werkprincipe draait om openingsdichting. Het unieke ontwerp zorgt ervoor dat de assen contact vrij draaien. Hierdoor werkt de pomp geheel olie- en wrijvingsvrij. Dit garandeert ultra puur en contaminatie vrij vacuüm. Er vindt geen slijtage plaats door wrijving en olie verschonen is niet nodig, continue werking is hiermee gewaarborgd.

De chemisch resistente versie; de VACUU·PURE 10C, heeft onderdelen van chemisch resistente polymeren. Een dikke isolatielaag van PEEK, die om de spoelen en de statoren in de pompkamer zit, zorgt voor de chemische bestendigheid. Het gebruik van een koude val is in vele gevallen onnodig, wederom ten voordeel van continue en economische werking.

Toepassingen - veelzijdig en geraffineerd
VACUU·PURE is ideaal voor schone processen en pure producten in de vacuüm range tot10-3 mbar.

Droog en carbohydraten vrij vacuüm is onmisbaar bij veel toepassingen in ultrahoog vacuüm systemen. Toegepast als droge voorpomp voor turbo moleculaire pompen, levert VACUU·PURE een diep een schoon vacuüm dat voorheen niet leverbaar met olie-vrije technologie. VACUU·PURE levert hoge pompsnelheid voor lichte gassen in de vacuüm range tot10-3 mbar.

Droogprocessen, experimenten met zuurstof- of vochtgevoelige verbindingen (b.v. Schlenk lines), destillaties en coating processen kunnen continu uitgevoerd worden zonder pauze voor onderhoud. VACUU·PURE kan ook continu werken bij hogere druk, zodat gedurende droog processen zowel de eerste droogstap als de vervolgstappen uitgevoerd kunnen worden met één pomp.

VACUU·PURE is bestendig tegen hoge dampdichtheid door de hoge bestendigheid tegen vocht. Een gas ballast of het inbrengen van lucht is hierom niet nodig. De nadelen van een gas ballast; afname van de pompsnelheid en geluidsoverlast, worden voorkomen. De geïntegreerde regeneratie methode zorgt voor snelle droging van de pomp aan het einde van het proces, resulterend in verhoogde throughput in vergelijking met ander pomp technologie.

De chemisch resistente versie; VACUU·PURE 10C, is speciaal ontworpen voor agressieve dampen en gassen. Het gebruik van een koude val is bij het merendeel van de processen niet nodig.

Link: https://www.vacuubrandpompen.nl/schroevenpompen

Dijkstra Vereenigde B.V. | 0320-266171 | laboratorium@dijkstra.net | www.laboratorium-apparatuur.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2024


   Twitter    Facebook    YouTube