Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Heleon Group verwerft meerderheidsbelang in Spin Pompen

21 maart 2024 - door Spin Pompen
PompenGids.net

Middelharnis, 20 maart 2024 – Heleon Group heeft een meerderheidsbelang verworven in Spin Pompen uit Assen. Spin Pompen blijft zelfstandig opereren en bouwt binnen Heleon Group haar marktpositie verder uit.  Voor Heleon Group betekent de overname een verdere versterking van haar marktpositie als leverancier van rvs-onderdelen en hoogwaardige procesapparatuur voor de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie.  

 

Na eerdere overnames van onder andere het Belgische PMA en Gillain & Co en het Nederlandse Holstaal (nu Heleon Food), leidt de overname van Spin Pompen er volgens CEO Jan Timmer toe dat de marktpositie, het productportfolio en de expertise van Heleon Group verder groeit. “Als gespecialiseerde leverancier van hygiënisch procescomponenten waaronder buizen, leidingcomponenten, afsluiters, slangen en pompen vult de kennis en het assortiment van Spin Pompen het aanbod van Heleon Group perfect aan.” Spin Pompen, opgericht in 2003, levert een breed scala aan hoogwaardige hygiënische verdringerpompen aan de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. 

 

Autonomie

Heleon Group verwerft een belang van 70% in het bedrijf, dat een omzet heeft van 6-7 miljoen euro en werkgelegenheid biedt aan 10 medewerkers. Heleon Group neemt de aandelen over van huidige eigenaren Emile Koster en Dick Kieneker, die als minderheidsaandeelhouders voor de lange termijn aan het bedrijf verbonden blijven. Samen met het bestaande managementteam blijven zij actief betrokken bij de verdere groei en professionalisering van de organisatie. “Met de komst van Heleon Group gaan we een nieuwe fase in waar ik erg naar uitkijk”, aldus Emile Koster. “Beide bedrijven hebben sterk op elkaar lijkende culturen. Directie en medewerkers van zowel Heleon Group als Spin Pompen zijn afkomstig uit het vak en spreken elkaars taal.” 

 

Toegewijde technici

Succes in het verleden en in de toekomst ligt volgens Koster niet alleen in de techniek, maar in toegewijde technici die de essentie van hygiënische processen begrijpen. “Voor de toekomst is het belangrijk dat dit kennispeil hoog blijft. Dit is de basis van onze identiteit en waar wij onze positie in de markt aan te danken hebben. De synergie van ons bedrijf met de andere bedrijven binnen Heleon Group staat garant voor een krachtig kennisplatform en een grote speler in de markt van high-end procescomponenten. De gedeelde toewijding aan kwaliteit, service en innovatie zal ongetwijfeld bijdragen aan gezamenlijk succes en voldoen aan de behoeften van opdrachtgevers wereldwijd.“


Spin Pompen | 0592-614121 | info@spinpompen.nl | www.spinpompen.nl

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2024


   Twitter    Facebook    YouTube