Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Wilo Group wint Microsoft Intelligent Manufacturing Award (MIMA)

28 maart 2024 - door Wilo Nederland B.V.
PompenGids.net
Westzaan. Het is feest bij Wilo Group. Zij ontvingen voor hun innovatieve werknemersassistentie in de Smart Factory de prestigieuze Microsoft Intelligent Manufacturing Award 2024 (MIMA). Deze innovatie voegt niet alleen waarde toe aan de hypermoderne Smart Factory maar benadrukt ook Wilo’s positie als digitale pionier in de sector.

Koploper in technologie en innovatie
Wilo heeft met een innovatieve twist het productieproces verbeterd. Dit gebeurde in hun Smart Factory in Wilopark, Dortmund, Duitsland. Wilo won de prestigieuze Microsoft Intelligent Manufacturing Award (MIMA) dankzij hun innovatieve werknemersassistentie. Deze assistentie houdt rekening met de unieke vaardigheden van elke medewerker. Een deskundige jury, bestaande uit vertegenwoordigers uit de industrie en de academische wereld, erkende deze baanbrekende aanpak. De prijs komt van Microsoft Duitsland en de managementconsultants van Roland Berger.
 
Digitale voorhoede
Oliver Hermes, President & CEO, benadrukt: "Digitale transformatie biedt veel kansen. Het is een sleutelfactor die ons helpt de uitdagingen aan te gaan die samenhangen met de grote megatrends van onze tijd. Wij zijn de digitale pionier in onze sector. Daarom stimuleren we deze transformatie proactief - natuurlijk ook in onze ultramoderne productielocatie. De MIMA is een welkome erkenning van ons werk."
 
Slimme hulp voor teamleden in de fabriek
De teamleden in de fabriek navigeren door 12.000 productvarianten met heldere, adaptieve instructies, dankzij de montage-ondersteuning. Ze kunnen zo alle varianten in elkaar zetten. Het bijzondere is dat het systeem rekening houdt met ieders persoonlijke ervaring en vaardigheden. Naarmate hun deskundigheid toeneemt, worden de instructies in een compactere vorm weergegeven. De integratie van augmented reality technologie vereenvoudigt de bediening en gebruiksvriendelijkheid.
 
Vooruitstrevend en waardevol
De oplossingen maken het productieproces efficiënter. Omdat de inwerktijden korter zijn, kan ook sneller worden gereageerd op veranderende behoeften. Die flexibiliteit betekent dat Wilo overal kan inspringen waar nodig zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en service. Door de productiviteit te verhogen, zorgt Wilo ervoor dat het duurzamer werkt. De verspilling gaat omlaag. Zo bouwt het bedrijf aan een groenere toekomst. "De werknemersassistentie is een voorbeeld van hoe digitalisering tastbare meerwaarde creëert in de industrie - zonder daarbij de mensen te verwaarlozen", legt Georg Weber, lid van de Raad van Bestuur en Chief Technology Officer (CTO) van de Wilo Group, uit.
 
MIMA voor pioniers in de productie
De Microsoft Intelligent Manufacturing Award eert bedrijven die technologieën inzetten om hun productieprocessen te transformeren. Naast de MIMA won Wilo ook de 'Fabriek van het Jaar 2022' voor zijn Smart Factory in Dortmund. De MIMA is het bewijs dat Wilo vooroploopt in smart manufacturing. De adaptieve werknemersassistentie wordt binnenkort ook in andere fabrieken ingezet. "Het systeem wordt al actief gebruikt in Dortmund. Door dit ook te implementeren in onze andere productievestigingen zetten we stappen in verdere verduurzaming", vervolgt Hermes. "Wilo is er namelijk van overtuigd: de slimste oplossing is altijd de duurzaamste.”
 

Wilo Nederland B.V. | 088-9456000 | info.nl@wilo.com | https://wilo.com/nl/nl/

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2024


   Twitter    Facebook    YouTube