Uw online gids in Pompenland

Nieuws van de leveranciers

Wilo boekt recordresultaten in 2023 door duurzaamheid & innovatie

11 april 2024 - door Wilo Nederland B.V.
PompenGids.net
Westzaan. In 2023 heeft Wilo, ondanks economische uitdagingen, indrukwekkende resultaten behaald. De fabrikant van high-tech pompen en pompsystemen bereikte een recordomzet van twee miljard euro. Dit betekent een stijging van 10,4% ten opzichte van het vorige jaar. De EBITDA sprong naar 217 miljoen euro. Het nettoresultaat groeide met meer dan 20% naar 75,2 miljoen euro. De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten verviervoudigde tot 164 miljoen euro. Oliver Hermes, president & CEO van de Wilo Group, benadrukt de cruciale bijdrage van bijna 9.000 medewerkers en hun sterke focus op duurzaamheid en diversificatie als sleutels tot het succes.

Een groene toekomst als basis
Het succes van Wilo is te danken aan innovatie en leiderschap in duurzaamheid. Er is veel geïnvesteerd in groene technologieën. Nieuwe fabrieken in India en China zijn voorbeelden van efficiëntie. Deze inspanningen hebben Wilo de prestigieuze EcoVadis platina-rating opgeleverd. Dit plaatst het bedrijf in de top 1% van duurzaam presterende bedrijven wereldwijd.
 
"Aan de ene kant is deze uitstekende ontwikkeling te danken aan de onvermoeibare inzet van de inmiddels bijna 9.000 medewerkers. Zij werken elke dag aan het succes van Wilo", verklaart Oliver Hermes, President & CEO van de Wilo Group. "Aan de andere kant is het het resultaat van vastberaden ondernemerschap. Dankzij Wilo's consistente strategische focus op duurzaamheid en diversificatie zijn we uiterst succesvol gebleven, ondanks de economische neergang."
 
Recente uitbreidingen in de VS en Canada tonen toewijding aan voortdurende innovatie en verbetering. Dit zorgt voor meer hoogwaardige oplossingen voor klanten wereldwijd.
 
Het Zuiden als nieuwe wereldspeler
De financiële resultaten van Wilo in 2023 bieden een nieuw perspectief op mondiale ontwikkelingen. Megatrends, waaronder urbanisatie, transformeren de rol van landen in het Zuiden tot actieve spelers.
Wilo speelt een leidende rol in slimme steden projecten. Voorbeelden zijn Eco-Delta City in Busan en Nusantara in Indonesië. Deze projecten combineren innovatie en duurzaamheid en maken steden efficiënter, leefbaarder en groener. "We hebben de basis verstevigd voor versnelde groei in de toekomst - zowel met het oog op winstgevendheid als, bovenal, duurzaamheid", vervolgt Hermes.
 
Wilo focust sterk op innovatie en duurzaamheid en moedigt actieve bijdragen aan hun duurzaamheidsinitiatieven aan.
Link: https://wilo.com/en/Company/Annual-Report/

Wilo Nederland B.V. | 088-9456000 | info.nl@wilo.com | https://wilo.com/nl/nl/

Meer nieuws ... »


Copyright © PompenGids.net 2024


   Twitter    Facebook    YouTube